Ürünler

Robotik İmalat Bantları

Bu yazıda konveyör nedir, bant yapısı ve özelliklerinden bahsetmek istiyoruz. Konveyör hakkında genel bilgiler, nerelerde kullanılır, avantaj ve dezavantajları nelerdir, bileşenleri nelerdir hepsini bu yazıda bulabilirsiniz.

Piyasada bulunan bir ürünün geliştirilerek yeni bir ürünün ortaya çıkarılması ve pazara sunulması inovasyon olarak adlandırılmaktadır. Bilginin ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürülmesi inovasyon merkezleri ile kazandırılır.

Rectifier ve Özel Güç Kaynakları

FabLab İngilizcedeki Fabrication Laboratory kelimesinin kısaltması olup, kullanıcıların fikirlerini hızlı bir şekilde prototipe dönüştürmelerine imkan sağlayan yüksek teknolojili laboratuvarlardır.

Mobil Robotlar

Otomatik Yolcu Sayma, günümüz şehir hayatının vazgeçilmez parçası olan toplu taşıma araçlarının (otobüs, tren, tramvay, vb.) ve araç filosunu işleten kurumların verimliliği için kritik önem seviyesine sahip sistemlerdir.

Robotik İmalat Bantları

Kimyasal dozajlama sistemleri sıklıkla başvurulan, pratik ve etkili bir opsiyondur. Kabul edileceği üzere dozajlama oldukça hassas bir süreçtir. Tıpkı su arıtımında olduğu üzere kimya endüstrisinde de oldukça önemli bir yere sahiptir.

Pek çok sektörde farklı kimyasalların dozajlama süreçlerinde başvurulan sistemler olarak bilinir. Akışkan koşullarının ve özelliklerinin hassas bir biçimde değiştirilmesi amaçlanır.  Burada tek bir kullanım amacından bahsetmek zordur. Isıtma ya da soğutma sistemlerinde, atık su arıtımlarında, kozmetik, gıda, tekstil sanayisinde kimyasalların dozlanması açısından bu sistemler büyük bir işleve sahiptir.

Kimyasal Dozajlama Sistemlerinin İçeriği

Dozlama ünitelerinde kimyasal hazırlama tankları, dozaj pompaları ve diğer bağlantı parçaları söz konusudur.  Özellikle kimyasal dozaj pompası, kimyasalın türüne ve dozlama miktarına bağlı olarak tercih edilir. Dozlanacak olan kimyasal madde, diğer tüm seçimler için referans noktasıdır. Kimyasal dozajlama sistemleri farklı kimyasalların arzu edilen düzeyde otomatik biçimde dozlanmasına olanak sağlar. Söz konusu kimyasallar içinde klor, korozyon önleyici kimyasallar, pH düşürücü örnek olarak sıralanabilir. On ve Off kumandalı dozaj pompaları, herhangi birkaynaktan kontak alır. Elektromanyetik pompanın üstünde yer alan ayarlama düğmesi sayesinde dozaj debisi manuel şeklinde ayarlanır.

Dozaj ünitesinin, elektromanyetik oransal bir dozaj pompası bulunur. Bu pompa debimetreden komut alır ve debiye göre dozlama gerçekleştirir. ORP kontrollü dozaj üniteleri ise suda yer alan klor düzeyini sensörü sayesinde ölçer. Klor düzeyi ayarlanmış olan değerin aşağısına indiğinde oransal pompayla dozajlama yapmaya başlar.

Nerelerde Kullanılır?

Bu sistemler endüstriyel alanda pek çok ihtiyaca yanıt verir. Söz konusu sistem büyük hacimli işlemlerde de sorunsuzca kullanılabilmektedir. Dezenfeksiyon sistemlerinde, endüstriyel alanlarda,  flokülasyon sistemlerinde, klor dozajı işlemlerinde, su ve atık su tesislerinde, yüzme havuzlarında, buhar kazanı ya da soğutma kulesi uygulamalarında kimyasal dozajlamaya başvurulmaktadır. Kimyasal dozaj sistemleri kullanım alanlarının genişliği kadar kullanım avantajlarıyla da ön plandadır.