Ürünler

Robotik İmalat Bantları

Bu yazıda konveyör nedir, bant yapısı ve özelliklerinden bahsetmek istiyoruz. Konveyör hakkında genel bilgiler, nerelerde kullanılır, avantaj ve dezavantajları nelerdir, bileşenleri nelerdir hepsini bu yazıda bulabilirsiniz.

Piyasada bulunan bir ürünün geliştirilerek yeni bir ürünün ortaya çıkarılması ve pazara sunulması inovasyon olarak adlandırılmaktadır. Bilginin ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürülmesi inovasyon merkezleri ile kazandırılır.

Rectifier ve Özel Güç Kaynakları

FabLab İngilizcedeki Fabrication Laboratory kelimesinin kısaltması olup, kullanıcıların fikirlerini hızlı bir şekilde prototipe dönüştürmelerine imkan sağlayan yüksek teknolojili laboratuvarlardır.

Mobil Robotlar

Otomatik Yolcu Sayma, günümüz şehir hayatının vazgeçilmez parçası olan toplu taşıma araçlarının (otobüs, tren, tramvay, vb.) ve araç filosunu işleten kurumların verimliliği için kritik önem seviyesine sahip sistemlerdir.

Rectifier ve Özel Güç Kaynakları

Rectifier tanım olarak doğrultucu anlamını taşır. Alternatif akımı doğru akıma dönüştüren bir veya daha fazla diyottan oluşan elektrikli bir cihazdır. Diyot, elektrik akımının yalnızca bir yönde akmasına izin veren tek yönlü bir vana gibidir. Bu sürece düzeltme denir. Uygulamaya bağlı olarak, doğrultucular, uygulamaya uygun farklı tipte katı hal anahtarları kullanılarak tasarlanır.

Bir doğrultucunun temel yapılandırması aynı olabilir, ancak belirli bir anahtarın kullanımı, onu bu uygulamada kullanılması için vazgeçilmez kılan benzersiz bir özellik ekler. Doğrultucularla ilgili en önemli sorunlardan biri, AC gücünün sabit bir DC voltajı üretemeyen tepe ve düşük seviyelere sahip olmasıdır. Genellikle, düzgün bir DC akımı almak için bir yumuşatma devresi veya filtrenin güç redresörü ile birleştirilmesi gerekir. Günlük kullanımımızda farklı güç dönüştürme türlerine ihtiyaç vardır. Bunlar;

  • AC’den DC’ye güç dönüşümü. Doğrultucular bu işi yapar.
  • DC’den AC’ye güç dönüşümü. İnvertörler bu işi yapar.
  • AC’den AC’ye ve DC’den DC’ye güç dönüşümü olarak sınıflandırılabilir.

Redresör nedir? Türleri Nelerdir?

Çok sayıda elektrik ve elektronik devrede, çalışması için DC voltajı gereklidir. PN bağlantı diyotu adı verilen bir cihaz kullanarak AC voltajını DC voltajına dönüştürebilirsiniz. Bir PN bağlantı diyotunun en önemli uygulamalarından biri, AC’nin DC’ye düzeltilmesidir. Bir PN bağlantı diyotu, yalnızca bir yönde elektrik akımına izin verir. Doğrultucular, çeşitli cihazlarda kullanılır. Bunlardan bazıları ise;

  • DC güç kaynakları
  • Radyo sinyalleri veya dedektörler
  • Akım üretmek yerine bir güç kaynağı
  • Yüksek voltajlı doğru akım güç iletim sistemleri
  • Dizüstü bilgisayarlar veya dizüstü bilgisayarlar, video oyun sistemleri ve televizyonlar gibi bazı ev aletleri, güç oluşturmak için güç redresörleri kullanır.

Doğrultucu, AC’yi DC’ye dönüştüren elektrikli bir cihazdır. DC yalnızca bir yönde akarken, AC düzenli olarak yönü tersine çevirir. Doğrultucular, çeşitli tasarımlara göre sınıflandırılır, yani besleme türü, köprü yapılandırma, kullanılan bileşenler, kontrol doğası, vb. Faktörlere bağlıdır. Büyük ölçüde bunlar, tek fazlı ve üç fazlı doğrultucular olmak üzere iki tipte sınıflandırılır. Diğer redresörler, kontrolsüz, yarı kontrollü ve tam kontrollü redresörler olmak üzere üç tipte sınıflandırılır.

  1. Yarım dalga Doğrultucu
  2. Tam Dalga Doğrultucu
  3. Merkez Musluk Tam dalga Doğrultucu
  4. Tam Dalga Köprü Doğrultucu

AC adaptörleri, AC’den DC’ye dönüşüm için gereken tüm temel bileşenlerden oluşur. Bu bileşenler bir transformatör, kapasitör ve birkaç diyottur. Bu bileşenlerden ana anahtar bileşen, alternatif akımı doğru akıma dönüştüren bir diyottur.

Güç Kaynağı Nedir?

Teknolojinin hızla geliştiği bu günlerde teknolojik cihazların kullanımında da her geçen gün artış görülür. Bu tür cihazların çalışabilmesi için de güç kaynağı kullanılır.

Bu nedenle sıklıkla karşımıza çıkan bu kavram, ister istemez aklımızda güç kaynağı nedir, çeşitleri nelerdir, ne işe yarar gibi soruların oluşmasına neden olur. Teknolojinin hızla geliştiği bu günlerde teknolojik cihazların kullanımında da her geçen gün artış görülür.

Bu tür cihazların çalışabilmesi için de güç kaynağı kullanılır. Bu nedenle sıklıkla karşımıza çıkan bu kavram, ister istemez aklımızda güç kaynağı nedir, çeşitleri nelerdir, ne işe yarar gibi soruların oluşmasına neden olur.

Belirli bir sistem ile düzeneğin çalışabilmesi için ihtiyaç duyulan enerjiyi sağlaması amacıyla kullanılan çeşitli birimlerin genel adı güç kaynağıdır.

Bu tür birimler sayesinde elektrik ve elektronik ile ilgili alanlarda kullanılan cihazların birçoğu gereken enerjiyi elde eder ve kusursuz bir işlev gösterir. Adaptörlerden pillere kadar çok çeşitli formlarda karşımıza çıkan güç kaynakları, günlük hayatımızın hemen hemen her alanında kendine yer bulmayı başarır. Örneğin; bilgisayarlarda da bulunan güç kaynakları, şebekeden almış olduğu elektrik enerjisini cihazın sistemleri uygun hale getirmek amacıyla düzenler.

Böylece bilgisayar sorunsuz bir şekilde çalışarak kullanım imkanı sunar. Aynı durum jeneratörler ve UPS olarak bilinen kesintisiz güç kaynakları için de geçerlidir. Bunların her biri etkili bir güç kaynağı olarak karşımıza çıkar.